Rätt golfboll för rätt ambitionsnivå

Bollar är en värld för sig och många frågar sig vilken boll de ska spela på. Vilken golfboll du väljer beror på vad du prioriterar. Kanske är det viktigt att ha kontroll på och runt green, slå rakare och slå längre, ha en boll som har en lång hållbarhet, en boll som upplevs mjukare eller en boll av det hårdare slaget. En viktig faktor är också vilken prisklass som passar din ambitionsnivå.

Våra golfbollar

Vi erbjuder olika typer av bollar i olika prisklasser för både nybörjaren och golfaren med mer erfarenhet. Vi har golfbollar i följande prisklasser:


  • Priskategori 199 kr-249 kr

Här finns det bollar som är mjuka i känslan men som spinner dåligt och ger lite sämre kontroll på green. Däremot har du med dessa bollar bra kontroll på fulla slag. Bollarna i den här prisklassen är även hållbara. Exempel på bollar i den här priskategorin är TaylorMade RBZ, Pinnacle och.


  • Priskategori 299 kr-349 kr

Bollar i den här kategorin ger en mjuk känsla med lite mer spinn på inspelet och mer känsla i puttningen. Med bollar av det här slaget får du fortfarande bra kontroll på långa slag, men även mer kontroll på korta slag. Exempel är TaylorMade Soft Response och Callaway Supersoft.


  • Priskategori 399 kr-449 kr

I den här kategorin höjs kontrollen på det nära spelet väsentligt. Med dessa bollar får du mer spinn i bollen vilket gör att den stannar snabbare. Exempel på bollar i den här priskategorin är TaylorMade Tour Response (världens bästa boll för 399 kr!!)


  • Priskategori 499 kr-549 kr

I den här kategorin finns toppbollarna med den perfekta kombinationen av längd, rakhet och kontroll. Bollarna går längre genom att de har mer spinn vid låg svinghastighet och mindre spinn vid hög svinghastighet. Bollens spinn anpassas på det viset utifrån den unika svingen. Exempel på bollar är TaylorMade TP5/TP5X, Callaway Chrome Soft/X och Titleist Pro V1/V1X.


Kom till shopen eller kontakta oss 

Kom gärna förbi golfshopen så talar vi mer om vilka bollar som kan passa just dig. Du får även gärna kontakta oss om du har några frågor.